Swipe to the left

Agro hořká sůl kapalná

Tisk
Agro hořká sůl kapalná
By Martin Dlouhý před 2 rokem(y) 4538 zobrazení Žádné komentáře

Tento přípravek používáme většinou u zahradních jehličnanů. Můžeme jej však využít i u všech zahradních plodin, ovocných stromů, zeleniny a okrasných rostlin. Pomáhá nám ale též třeba u vinné révy nebo při pěstování chmele. Rostlinám dodává hořčík. Máme-li ho málo, zjišťujeme u různých rostlin všelijakým způsobem.

Agro hořká sůl obsahuje základní stavební látku listové zeleně – chlorofylu, a rostliny ji mohou přijímat téměř okamžitě. Nedostatek hořčíku se u jehličnanů projevuje hnědnutím jehličí, u zeleniny její nízkou plodností a například u listových okrasných rostlin mimo jiné žloutnutím listů. Na thujích a cypříšcích dochází většinou k zasychání jejich vrcholků a větviček. Během času intenzivního růstu se země vyčerpá a jelikož jsou tyto rostliny dosti závislé na hořčíku, musíme jim ho ke kořenům dodat. Hořčík bychom měli přidávat i preventivně a nečekat až spatříme první problémy. Tam, kde výhony odumírají se objevují malé, černé tečky, což je počínající houba.


Tekutá hořká sůl je velmi rychle působící hnojivo a důležitá živina, potřebná na zahradě. Aplikovat je můžeme jednak zálivkou ke kořenům, případně postřikem na list neboli listovou výživou. Jeho použití není nijak časově omezeno. Je-li nízká vlhkost vzduchu nebo jsou vysoké teploty, měli bychom použít nižší koncentraci a toto raději vícekrát opakovat. Aplikaci bychom neměli provádět při intenzivním slunečním svitu.

Agro hořká sůl - kapalné hnojivo obsahuje 5% hořčíku a 10% síry. Dávkování používáme u různých typů rostlin různě. U koniferů 0,5 - 0,75 l na 10 l vody 2 až 3x. U ovocných stromů - 0,75 l na 10 l vody 2 až 3x (jen dokud se netvoří plody). U zeleniny – v jejím intenzivním růstu, stejně jako u brambor 0,5 - 0,75 l na 10 l vody 1 až 2x. Vinnou révu do začátku srpna 0,75 – 1,25 l na 10 l vody 1 až 2x. U ostatních rostlin provádíme ochranu většinou od poloviny od července do konce září v intervalu 10-14 dní.

Posted in: Trendy a novinky